De Tuin

De wereld van Kina: de Tuin
natuurmuseum voor kinderen en jongeren


Een 'Tuin' met vele hoekjes en kantjes

Kunnen berken verdriet hebben?
Praten bijen met elkaar?
Zijn spinnen echt griezels?
Gebruiken planten zonnepanelen voor het
verzamelen van zonne-energie?

Het antwoord op deze en nog veel meer vragen vind je in de Tuin.

Wist je dat de brandnetel aan chemische oorlogsvoering doet? En dat er ook planten zijn die graag een stukje vlees lusten? Op het eerste gezicht zijn mensen, dieren en planten heel verschillend van elkaar, maar je zal verbaasd zijn hoe erg ze op elkaar lijken!

In onze tuin kan je zo’n 1500 soorten planten, grassen en bomen leren kennen. Er zijn perken met geneeskrachtige kruiden, sierplanten en verfbloemen. Voor de kleinsten is er de zintuigentuin. Je kan er planten horen, voelen, proeven en ruiken. Breng zeker een bezoekje aan de bijenkorf! Wie weet word je wel ontvangen door de bijenkoningin... Ja ook bijen hebben een koningin, en mieren hebben een leger en soldaten. We hebben hier ook een aantal levende spinnen rondlopen. Maar je hoeft niet bang te zijn. Je kan ze in alle rust bestuderen!

De tuin is een getrouwe reconstructie van de oudste heemtuin van België. Op een oppervlakte van 7700 m² zijn 1.500 planten samengebracht. Er gaan regelmatig lessen door maar het is ook een heerlijke plek om je te herbronnen. Miniatuur landschappen met kenmerkende flora (het bos, de duinen, ...) en kunstmatige groeperingen van planten (geneeskrachtige kruiden, snijbloemen, verfplanten, ...) vormen een harmonieus geheel. In een deel van de serre wordt getoond hoe je planten kunt vermeerderen. In het verwarmde gedeelte vind je niet alleen tropische planten en levende steentjes maar ook een mooie collectie vleesetende planten. Naast de serre staat de bijenstal, waar je op een veilige afstand een bijenkolonie kunt bestuderen. De zoemende bijen die af en aan vliegen naar hun bijenkast vormen een boeiend schouwspel.

Berouw 55  9000 Gent
09 225 05 42
kinatuin@stad.gent

© Stad Gent 2017
De wereld van Kina: de Tuin,
Berouw 55, 9000 Gent
tel. 09 225 05 42, kinatuin@stad.gent